lördag 26 mars 2011

Broccolisoppa

Broccolisoppa (4 pers)
Jag brukar låta broccoli vara basen i soppan och sen ta lite vad jag har i kylskåpet. Ibland har jag ett par potatisar eller en palsternacka med. Man kan ta undan några små broccoliblommor och bara förvälla dem för sig själv och sen slänga ner dem i soppan om man vill ha lite mer tuggmotstånd och en snyggare soppa. Lite riven ost som får smälta ner i den färdiga soppan är inte heller dumt.

Du behöver
1 förpackning färsk broccoli
2 stjälkar selleri
2 chalottenlökar
Rapsolja
2 buljongtärningar
½ l mjölk/grädde/creme fraiche

Gör så här:
1. Skär allt i bitar
2. Fräs allt i en stor kastrull i lite rapsolja
3. Häll på ½ liter buljong, eller vatten+ 2 buljongtärning, gärna ekologisk
4. Koka på medelvarm platta i ca 10 minuter, eller tills allt är mjukt när man sticker en sticka igenom
5. Mixa med mixerstav tills allt är finfördelat.
6. Häll i mjölk/grädde/creme fraiche - vispa så allt blandas
7. Smaka av med salt och peppar
8. Låt soppan bli varm utan att koka

1 kommentar:

  1. Det ska bli roligt att följa din blogg om mat.
    Nu kan man få förslag till (vad ska vi äta)?

    SvaraRadera