måndag 11 april 2011

Pasta med kräftstjärtsås







Du behöver:
3 stjälkar selleri
1 purjolök
2 msk rapsolja
2 msk vetemjöl
1½ dl vatten
½ dl vitt vin eller 2 msk pressad citron
3 msk tomatpuré
1½ dl grädde
Salt, peppar, cayennepeppar eller tabasco
1 burk kräftstjärtar
2 urkärnade, tärnade färska tomater

Gör så här:
Koka pastan samtidigt som du gör såsen. Tagliatelle är gott till.
Kärna ur tomaterna och skär dem i ganska små tärningar. Lägg dem i en skål och ställ åt sidan. Skär selleri och purjolök i skivor. Fräs dem i rapsoljan i inte alltför het panna, utan att de tar färg. Strö över vetemjölet. Rör om. Häll på vatten, vin/pressad citron. Rör om. Rör i tomatpurén och sedan grädden. Låt puttra några minuter. Häll i kräftstjärtar och tomater. De ska inte koka utan bara bli hett. Servera till pastan. Lite riven parmesan och färsk eller torkad persilja är gott på.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar