Du behöver (4 pers):
3 msk vetemjöl
2 dl vatten (om man vill ha lite festligare kan man byta ut 1 dl vatten mot 1 dl vitt vin)
1 dl grädde
1 fiskbuljongtärning
1 msk smör
1 tsk salt
1 krm mald vitpeppar
1 msk pressad citron eller lime (uteslut detta om du har vitt vin i såsen, det blir alldeles för syrligt)
400-500 g färsk fiskfilé
Smaksättning
Här kan du använda fantasin eller vad du har hemma
Något av följande:
Hackade tomater, hackat kokt ägg, räkor, löjrom, svart kaviar, hackad purjolök, sparris, färsk eller frusen bladspenat, gröna ärtor o s v......
Örtkrydda, t ex persilja, gräslök, dill,
Gör så här:
Vispa ut vetemjölet i 1 dl vatten i en låg vid panna, typ traktörpanna. Rör i resten av vattnet och grädden. Smula i fiskbuljongtärningen, tillsätt smör och pressad citron. Koka upp på inte allt för stark värme. Vispa hela tiden från botten i pannan så det inte bränner fast. Låt småkoka i några minuter. Vispa hela tiden. Såsen ska vara ganska tjock eftersom fisken avger en del vätska. Lägg i fiskfilén skuren i lämpliga portionsbitar. Låt koka på svag värme i 5-10 min eller tills fiskköttet är vitt och skivar sig. Lägg på lämplig smaksättning och servera med kokt potatis och en god sallad.
Oj vad beigt och trist det här såg ut..........
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar