Du behöver (4 port):
2 starka korvar, typ chorizo e dyl
1 selleristjälk
1 broccolibukett
2-3 dm purjolök
1 liten annan lök
6 stora champinjoner
1 paprika
2 tomater
1 buljongtärning persilja/vitlök
2 dl vatten
1 dl creme fraiche
4 dl pasta
Salt, peppar, paprikapulver
Gör så här:
Koka pastan så det är lite tuggmotstånd kvar. Skär under tiden alla grönsaker i ganska stora bitar. Skiva korven. Bryn korvslantarna i lite rapsolja i en ganska stor gryta. Häll i grönsakerna. Krydda med salt och peppar och paprikapulver. Lägg i buljongtärning och häll på vattnet. Låt puttra i 5 min. Rör i creme fraichen och låt det hela koka upp. Lägg i den kokta pastan och rör om. Strö över lite hackad färsk eller torkad persilja.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar