Eller potatisar om man ska vara lite rikssvensk. Det var vad jag hittade i kylskåpet idag när vi började bli sugna på lunch. Det fick bli potatisplättar med bacon som jag hittade i frysen.
Du behöver (10 plättar):
5 normalstora kokta kalla potatisar
1 ägg
1 dl vetemjöl
1 tsk salt
2 dl mjölk
Smör att steka i
Gör så här:
Om du ska äta bacon till är det bäst att steka det först, så plättarna är riktigt varma när man ska äta.
Pressa eller riv potatisen ner i en bunke. Tillsätt ägg, mjöl och salt. Rör i mjölken till en jämn smet. Stek plättar i medelvarm stekpanna eller plättlagg. Smeten hänger ihop så bra, så det går alldeles utmärkt att steka i vanlig stekpanna.
Rårivna morötter och lingonsylt är gott till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar