Broccolisoppa (4 pers)
Jag brukar låta broccoli vara basen i soppan och sen ta lite vad jag har i kylskåpet. Ibland har jag ett par potatisar eller en palsternacka med. Man kan ta undan några små broccoliblommor och bara förvälla dem för sig själv och sen slänga ner dem i soppan om man vill ha lite mer tuggmotstånd och en snyggare soppa. Lite riven ost som får smälta ner i den färdiga soppan är inte heller dumt.
Du behöver
1 förpackning färsk broccoli
2 stjälkar selleri
2 chalottenlökar
Rapsolja
2 buljongtärningar
½ l mjölk/grädde/creme fraiche
Gör så här:
1. Skär allt i bitar
2. Fräs allt i en stor kastrull i lite rapsolja
3. Häll på ½ liter buljong, eller vatten+ 2 buljongtärning, gärna ekologisk
4. Koka på medelvarm platta i ca 10 minuter, eller tills allt är mjukt när man sticker en sticka igenom
5. Mixa med mixerstav tills allt är finfördelat.
6. Häll i mjölk/grädde/creme fraiche - vispa så allt blandas
7. Smaka av med salt och peppar
8. Låt soppan bli varm utan att koka
Det ska bli roligt att följa din blogg om mat.
SvaraRaderaNu kan man få förslag till (vad ska vi äta)?