Du behöver:
1 squash (ca 25-30 cm lång)
6-7 stora champinjoner2-3 chalottenlökar
1-2 klyftor vitlök
1 stjälk bladselleri
½ påse bladspenat (Icas)
250 g Riccotta
4 dl ostsås, hemgjord eller färdigköpt
2 tomater
1 dl riven parmesan
Salt och peppar
Färska eller torkade lasagneplattor
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Skiva squash och champinjoner ganska tunt. Bryn skivorna i olivolja så de får lite färg. Salta och peppra. Lägg dem i en skål så länge. Hacka selleri, chalottenlök och vitlök ganska smått. Fräs i olivolja så det blir lite blankt utan att få färg. Häll i den frysta bladspenaten och ca ½ dl vatten. Låt puttra en stund. Salta och peppra. Rör i riccottan och låt puttra lite till. Riv parmesanosten och skiva tomaterna. Varva ostsås, lasagneplattor, spenatröra och squash/champinjoner. Lägg tomatskivorna upppå och strö över den rivna osten. Grädda i ca 25 minuter. Servera med grönsallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar